Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Som en filial till organisationen till The Global Service Center for Quitting Chinese Communist Party, är Tuidang-center Sverige en ideell förening som stödjer de kinesiska medborgarnas utträde ur det kinesiska kommunistpartiet samt dess system, informerar och sprider fakta om det kinesiska kommunistpartiets brottsliga historia, bevakar utvecklingen av mänskliga rättigheter i Kina, och verkar för det kinesiska folket skall återupptäcka deras ursprungliga tradition och kultur.

Bokförbud sätter demokratin på prov

Postat av Administrator (admin) den 05 Jun 2008
Hem >>
Nio Kommentarerbok
Fram till idag har de Nio kommentarerna bidragit till att över 27 miljoner kineser har gått ut ur KKP. (Foto: Epoch Times)

Den thailändska polisen utfärdade den 8 oktober förbud mot tryckning och spridning av boken Nio kommentarer om det kinesiska kommunistpartiet. Förbudet tros hänga samman med påtryckningar från kommunistpartiet i Kina och har väckt tvivel kring demokratin i Thailand.

"Det skulle kunna påverka de goda relationerna mellan Thailand och Kina" står det i förbudstexten vilken beskriver Thailand som en plattform för attack mot den kinesiska regimen om de Nio kommentarerna får tryckas i landet.

Epoch Times ringde till den thailändska polisens avdelning för tryckta produkter för att be om en förklaring till förbudet. Personen som Epoch Times talade med kunde emellertid inte ge något svar och sade att saken låg innanför ramen för den nationella säkerheten och att beslutet tagits av en kommitté inom den kungliga thailändska polisen.

- Det är beklagligt att detta har hänt eftersom thailändarna nu kanske missar sin chans att få reda på den verkliga situationen kring det kinesiska kommunistpartiet. Boken redogör för partiets sanna historia, något aldrig förut har avslöjats, säger Nittaya Samakoses, som ger ut boken i Thailand.

Nittaya tror att förbudet har med påtryckningar från Kina att göra.

- Bara det kinesiska kommunistpartiet kan känna rädsla för den här boken, menar hon och säger att hon vädjar till den thailändska regeringen att upphäva förbudet. Hon påpekar att om Thailand vill bli en riktig demokrati så måste regeringen respektera grundläggande friheter och mänskliga rättigheter.

De Nio kommentarerna är en serie ledarartiklar, utgivna bland annat i bokform, som analyserar det kinesiska kommunistpartiets karaktär och de brott som begåtts i dess namn, däribland massiva våldskampanjer under bland annat kulturrevolutionen samt den pågående förföljelsen av den andliga rörelsen Falun Gong. Artiklarna har publicerats på över 30 språk och prisbelöntes år 2005 av föreningen för amerikanska Asienjournalister.

Stephen Gregory, talesman för Epoch Times, menar att förbudet är en följd av den kinesiska regimens omfattande ansträngningar med att hämma spridandet av boken.

- De Nio kommentarerna förändrar det kinesiska folkets sätt att förstå Kina och dess framtid. Fram till idag har boken bidragit till att över 27 miljoner kineser har gått ut ur KKP. Vi hoppas att den thailändska regeringen kommer att ompröva sitt beslut, säger han.

 

Baserad på engelskspråkig artikel som du finner här

Senaste ändring: 16 Jun 2008 kl. 11:15

Tillbaka