Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Som en filial till organisationen till The Global Service Center for Quitting Chinese Communist Party, är Tuidang-center Sverige en ideell förening som stödjer de kinesiska medborgarnas utträde ur det kinesiska kommunistpartiet samt dess system, informerar och sprider fakta om det kinesiska kommunistpartiets brottsliga historia, bevakar utvecklingen av mänskliga rättigheter i Kina, och verkar för det kinesiska folket skall återupptäcka deras ursprungliga tradition och kultur.

Tuidang på plats i Göteborg

Postat av Administrator (admin) den 03 Jul 2008
Hem >>
Jörgen Bergman, ordförande i Tuidang-center Sverige
Jörgen Bergman, ordförande i Tuidang-center Sverige, berättade att föreningen ser den 1 juli, då KKP bildades, som en sorgens dag. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)
Svenska Tuidang-centret informerade på Drottningtorget i Göteborg
Svenska Tuidang-centret informerade på Drottningtorget i Göteborg, bland annat om de miljontals kineser som tagit avstånd från kommunistpartiet i Kina. (Foto: Khosro Zabihi/Epoch Times)
Tuidang-center Sverige
Under de två dagar som Tuidang-center Sverige var på plats i Göteborg avsade sig fem kineser sitt medlemskap i KKP. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)
Informationsplakaten lockade till sig läsare
Informationsplakaten lockade till sig läsare. (Foto: Pirjo Svensson/Epoch Times)

“Tuidang” är ett kinesiskt ord som betyder “gå ur partiet”. Tuidang-rörelsen har vuxit snabbt i Kina och en orsak till avhoppen är Epoch Times artikelserie “Nio kommentarer om kommunistpartiet” som beskriver det kinesiska kommunistpartiets blodiga historia.

Jörgen Bergman, som är ordförande i Tuidang-centret i Sverige, tyckte det var en lyckad manifestation de hade på Drottningtorget i Göteborg i måndags och i går, tisdag:

- Det kändes som om Göteborgarna hade väntat på att vi skulle komma ut och tala om det kinesiska kommunistpartiets brott. Vi hann knappt sätta upp vår utställning innan folk hoppade på oss och ville ha flyers och tidningar.

Musikern Anders Eriksson ifrån bandet “Yellow Express” spelade och sjöng sånger som handlade om förtrycket i Kina.

- Sången “The Chinese way” gjorde ett starkt intryck på både publiken och oss andra som arrangerade manifestationen, säger Jörgen Bergman.

Tuidangs uppgift är att upplysa alla människor i världen om det kinesiska kommunistpartiets brott och stödja det kinesiska folket att avsäga sig partiet.

Idag den 1 juli är det dagen då kommunistpartiet bildades i Kina (1949) med hjälp av Sovjetunionen. Dagen ses av Tuidang-centret som en sorgens dag, då miljoner kineser har sedan dödats på grund av förföljelse.

På måndagen dök det upp två unga kineser, en man och en kvinna, som efter att ha fått information och talat med en av deltagarna tog chansen att deklarera sitt utträde ur partiet. Under tisdagen kom ytterligare tre personer som anmälde sitt avhopp från kkp.

- Att se ett sådant här direkt resultat är väldigt glädjande och stärker oss i vårt fortsätta arbete, säger Jörgen.

Jörgen berättar vidare att för den som inte har möjlighet att avsäga sig medlemskapet via ett Tuidang-center persoligen, kan göra det på hemsidan: tuidang.se

Senaste ändring: 03 Jul 2008 kl. 11:59

Tillbaka