Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/66/120466/tuidang.se/public_html/framework/class.database.php on line 61 Tuidang Center | Service-center for quitting Chinese Communist Party - Hem

Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Som en filial till organisationen till The Global Service Center for Quitting Chinese Communist Party, är Tuidang-center Sverige en ideell förening som stödjer de kinesiska medborgarnas utträde ur det kinesiska kommunistpartiet samt dess system, informerar och sprider fakta om det kinesiska kommunistpartiets brottsliga historia, bevakar utvecklingen av mänskliga rättigheter i Kina, och verkar för det kinesiska folket skall återupptäcka deras ursprungliga tradition och kultur.

Nio kommentarer - Kinas icke- våldsrevolution

Postat av Administrator (admin) den 11 Jun 2008
Hem >>
Xia Yifan är expert på sociala frågor i Kina och medlem i den japanska grenen av Förbundet för ett demokratiskt Kina.
Xia Yifan är expert på sociala frågor i Kina och medlem i den japanska grenen av Förbundet för ett demokratiskt Kina. (The Epoch Times)

Det är tre år sedan Epoch Times för första gången publicerade artikelserien Nio kommentarer om det kinesiska kommunistpartiet. Med anledning av årsdagen den 23 november höll Epoch Times i Japan ett seminarium i Tokyo med titeln En noggrann undersökning av de Nio kommentarerna. Kinaforskare från både Kina och Japan undersökte den påverkan som de Nio kommentarerna har haft på Kinas politiska kretsar och samhället i allmänhet.

Xia Yifan som är expert på kinesiska sociala frågor och medlem i den japanska grenen av Förbundet för ett demokratiskt Kina gav nyligen ett tal med titeln "De Nio kommentarerna har satt igång en icke-våldsrevolution i Kina".

Nedan följer utdrag ur hans presentation:

I. Spårandet av uppkomsten av ett demokratiskt Kina

Nyligen inträffade en händelse som dragit till sig mycket uppmärksamhet från kinesiska politiska kretsar - ett öppet brev från Wang Zhaojun. Jag instämmer i och stödjer hans åsikter.

Detta brev är mycket uppmuntrande. Det kom inifrån det Kinesiska kommunistpartiet (KKP) och skrevs av en man i toppen och utmanar själva stommen hos den nuvarande regimen. Detta bevisar att det redan finns ett antal individer inom KKP som har ställt in siktet på politisk förändring.

Wangs brev visar på internationella påtryckningar på KKP. Dessa utgörs av flera olika faktorer såsom de Nio kommentarerna, Falun Gongs ansträngningar att förklara fakta, och Människorättsfacklan som vädjar för mänskliga rättigheter i samband med OS. Då kineser gradvis blir mer och mer medvetna om dessa faktorer kommer de i sin tur att lägga påtryckningar på regeringen för att genomföra förändringar. I den här takten kommer det inte att dröja länge innan politiken tar nya former. Jag tror att en icke-våldsrevolution växer i Kina.

II. Se behovet av politisk reform

1. Inverkan av de Nio kommentarerna

Skulle det inte vara chockerande att inse att allt du lärt dig i skolan och från tidningar är lögner? De Nio kommentarerna är den första storskaliga, systematiska analysen av KKP:s historia som inte står under KKP:s kontroll. På grund av denna nya, alternativa röst börjar människor gradvis inse den sanna naturen hos den här regimen.

2. Internationella påtryckningar

I samband med massakern på Himmelska fridens torg 1989 började ett världsomspännande stöd växa för dem som inne i Kina utmanar regimen och uppmanar till förändring - först med demokratirörelsen, och senare Falun Gong-utövares agerande mot den åtta år långa förföljelsen. Denna typ av stöd kommer tillbaka till fastlands-Kina via internet och andra kanaler, vilka starkt uppmuntrar den växande anti-kommuniströrelsen.

3. En sann bild av livet i Kina

KKP är välkänt för att strunta i de fundamentala mänskliga rättigheterna. Genom sin politiska makt har KKP ansvarat för den brutala demoleringen av miljontals hem i kinesiska städer och det illegala intrånget på jordbruksmark på landsbygden.

I tiotals år har KKP rättfärdigat sina handlingar under täckmanteln ekonomisk utveckling samtidigt som de vänt ryggen mot uppmaningarna till politiska förändringar. De säger att deras ansträngningar leder till förbättring av ekonomin och den allmänna livskvaliteten, men se då på Kinas finans- och fastighetsmarknad, priserna på varor och tjänster, den ökade kostnaden för medicinsk vård, social trygghet, den våldsamma arbetslösheten, konsekvenserna av att korrupta regeringstjänstemän använder sin politiska makt till att utnyttja de vanliga medborgarna, och det ökande antalet kopierade och sämre kinesiska produkter på marknaden. Hur kan dessa problem förbättra ekonomin och människors livskvalitet?

III. Stoppa förföljelsen, börja privatisera mark

På grund av KKP:s nedslag mot Falun Gong lever miljoner människor i Kina i en riskfylld situation på grund av sin tro. Förföljelsen påverkar indirekt alla människor i landet.

Att stoppa förföljelsen skulle inte bara vara en lösning på det omedelbara problemet utan skulle också fundamentalt förändra nationens karaktär. Det skulle sända ett klart budskap om värderingar som kinesiska människor skulle kunna stå för. Uppmuntrade av detta positiva exempel, skulle ett nytt Kina fort framträda - ett Kina baserat på frihet, demokrati och rättssäkerhet.

Men allra viktigast är att det bara är mycket få som vill se denna förföljelse fortsätta; det är inte en politik som de flesta i landet verkligen stödjer i sina hjärtan. Till och med tjänstemän inom KKP ser fram emot ett slut på den här förföljelsen. Jiang Zemin, mannen som startade förföljelsen, har avgått. Tiden är inne att få bort det här brutala förtrycket!

Läs originalartikeln på kinesiska .

Senaste ändring: 16 Jun 2008 kl. 11:14

Tillbaka