Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Bakgrund

Runt om i världen skapas center av frivilliga som vill göra det möjligt för medlemmar i det kinesiska kommunistpartiet (KKP) och dess ungdomsorganisationer att ta avstånd från partiet.

Om du är medlem i KKP i Kina kan du inte avsäga dig ditt medlemskap utan att förlora jobbet eller stöta på andra ännu värre problem. Trots detta har KKP-medlemmar ändå tagit avstånd via telefon, fax eller email, mot försäkran att servicecenter utanför Kina kommer att skydda deras identitet.

I Kina finns det en önskan om att lämna partiet men det finns inga enkla medel att göra det genom/sätt att göra det på. Ibland sätter kineserna upp en lapp på en telefonstolpe eller på husväggen där det står skrivet att de härmed lämnar KKP.

När kineser reser utomlands hjälper dessa servicecenter de som vill ta avstånd från partiet och det finns många rörande berättelser om hur kinesiska turister reser till Hongkong bara för att få möjligheten att lämna partiet.

Sedan tidningen Epoch Times publicerade "Nio kommentarer om kommunistpartiet" har över 110 miljoner kineser tagit avstånd från KKP.