Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/66/120466/tuidang.se/public_html/framework/class.database.php on line 61 Tuidang Center | Service-center for quitting Chinese Communist Party - Hem

Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Som en filial till organisationen till The Global Service Center for Quitting Chinese Communist Party, är Tuidang-center Sverige en ideell förening som stödjer de kinesiska medborgarnas utträde ur det kinesiska kommunistpartiet samt dess system, informerar och sprider fakta om det kinesiska kommunistpartiets brottsliga historia, bevakar utvecklingen av mänskliga rättigheter i Kina, och verkar för det kinesiska folket skall återupptäcka deras ursprungliga tradition och kultur.

David Matas: "Utvisa den kinesiske konsuln"

Postat av Administrator (admin) den 01 Jun 2008
Hem >>
Kinas konsul Peng Keyu
David Matas, erkänd människorättsadvokat, föreslår att Peng Keyu (bilden), Kinas konsul i New York, utvisas sedan det framkommit att han uppmanat till attacker mot Falun Gong-utövare i stadsdelen Flushing.

USA borde utvisa den kinesiske konsuln som har uppmanat till våldsamma attacker mot kritiker gentemot den kinesiska regimen i New Yorks kinakvarter i Flushing, säger en framstående människorättsadvokat.

I ett inspelat samtal mellan Världsorganisationen för utredning av förföljelsen av Falun Gong (WOIPFG) och generalkonsuln Peng Keyu skryter Peng om hur han uppmuntrat till de våldsamma attackerna mot Falun Gong-utövare som utspelat sig i Flushing de senaste två veckorna.

- De kom hit efter att de hade kämpat mot Falun Gong och jag skakade hand med var och en av dem och tackade dem, säger Peng på bandupptagningen. Han uttrycker oro över att bli upptäckt och säger att han "uppmuntrat i smyg".

Samtalet spelades in 21 maj. I konversationen medger Peng att han är orolig för att bli upptäckt och säger att han "i hemlighet uppmuntrar" personerna i mobben.

Den prisbelönte människorättsadvokaten David Matas kommenterade händelsen. Han säger att Pengs "olämpliga beteende" är "oförenligt med hans status i landet".

- Som jag ser det borde den kinesiske konsuln som organiserade allt detta utvisas från USA. Det är inte bara kontrademonstrationer, det är faktiskt fysiska övergrepp och yttrandefriheten ställs på spel i USA. Detta utförs av en utländsk diktatorisk regering som inte utövar yttrandefrihet där hemma, menar Matas.

Han tillägger att USA inte bör tolerera något sådant och att det "bryter mot Wienkonventionens konsulära regler vilka förbjuder ambassader och konsulat att involvera sig i värdlandets interna angelägenheter".

- Condoleezza Rice som är USA:s utrikesminister kan utvisa denne konsul som en persona non grata på grund av hans beteende och jag tycker att hon borde göra det, säger Matas.

Ifall USA:s regering instämmer är Kina förpliktigade, under Wienkonventionen, att "antingen återkalla personen i fråga eller avsäga honom hans funktioner på konsulatposten". Utför Kina inte denna förpliktelse kan USA vägra att erkänna Peng som konsulatpersonal.

Matas föreslår även att Falun Gong-utövare ska låta myndigheterna undersöka möjligheten att stämma de personer som kan identifieras som ansvariga för attackerna.

Angriparna kan potentiellt sett fängslas om de ställs skyldiga till dåden. Vid fällande dom kan de, om de är inte medborgare utan innehar temporär status i USA, komma att förlora sin status och visas ur landet.

Matas påpekar emellertid att:

- Plockar man en av demonstranterna på måfå kommer de som håller i trådarna att hitta andra, vad som skulle ha störst inverkan är att gå direkt till personen som håller i trådarna. Utvisades konsuln skulle vi få ett slut på det hela.

David Matas är en välkänd människorättsadvokat från Winnipeg, Kanada. Förra året mottog han ett pris från den internationella juristkommissionen för sitt enastående engagemang för mänskliga rättigheter såväl in- som utrikes.

2006 författade han tillsammans med David Kilgour, före detta statssekreterare för Asien- och Stillahavsfrågor i Kanada, en rapport som bekräftade anklagelserna att Kinas regim har avlägsnat vitala organ från tusentals Falun Gong-utövare som suttit som samvetsfångar. Organen säljs för profit och den ofrivillige donatorn dör under processen.

 

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-31/71253.html

Senaste ändring: 16 Jun 2008 kl. 11:17

Tillbaka