Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/66/120466/tuidang.se/public_html/framework/class.database.php on line 61 Tuidang Center | Service-center for quitting Chinese Communist Party - Hem

Hittills har 363.675.434 personer tagit avstånd från det Kinesiska Kommunistpartiet

Som en filial till organisationen till The Global Service Center for Quitting Chinese Communist Party, är Tuidang-center Sverige en ideell förening som stödjer de kinesiska medborgarnas utträde ur det kinesiska kommunistpartiet samt dess system, informerar och sprider fakta om det kinesiska kommunistpartiets brottsliga historia, bevakar utvecklingen av mänskliga rättigheter i Kina, och verkar för det kinesiska folket skall återupptäcka deras ursprungliga tradition och kultur.

Kinesiska generalkonsuln medger att han organiserat mobben i New York

Postat av Administrator (admin) den 01 Jun 2008
Hem >>
Kinas konsul Peng Keyu
I ett telefonsamtal med en utredare från World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) erkände den kinesiska generalkonsuln i New York, Peng Keyu, att han var involverad attackerna mot Falun Gong-utövare i Flushing. (Epoch Times fotoarkiv)

En högt uppsatt tjänsteman från det kinesiska konsulatet i New York medger i en rapport att konsulatet uppviglat till en rad attacker mot regimkritiker i Flushing, New York förra veckan.

I ett inspelat telefonsamtal mellan utredare från World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG) och den kinesiske generalkonsuln Peng Keyu, medger Keyu att han "uppmuntrat" till de våldsamma attackerna mot medlemmar i servicecentret "Lämna KKP." Organisationen, som till stor del består av Falun Gong-utövare, arrangerar regelbundet manifestationer i Flushing, där de fredligt uppmanar kineser att lämna det kinesiska kommunistpartiet (KKP).

Ögonvittnen till attackerna kom med misstankar om att det kinesiska konsulatet skulle vara involverat. Ett vittne säger sig ha hört en man ur mobben säga: "Få hit mer folk. Man får 90 dollar var" i sin mobiltelefon.

Enligt en polisman på plats samlades 500 protesterande kineser under tisdagen. Polisen vill inte röja sin identitet.

- De gömde sig bakom byggnaderna och affärerna och kastade saker på Falun Gong-människorna, hävdade han.

En utredare från WOIPFG ringde Peng tidigt i onsdags morse och kommenterade den "stora scenen i kampen mot Falun Gong" i Flushing och frågade vilken roll konsulatet spelat i mobiliseringen av de hundratals personer som samlats på så kort tid.

WOIPFG utelämnar av säkerhetsskäl namnet på utredaren.

Under samtalets gång låter Peng förstå att han har starka kopplingar till, och stort inflytande över, Kinakvarteren i Flushing. Han klargjorde att det kinesiska konsulatet "måste vara mycket försiktiga med den här sortens händelser" för att undvika misstankar. Han berättar att han var på plats och var med och organiserade protesterna i Flushing de här dagarna.

Peng medger att han av rädsla för att upptäckas "uppmuntrade (de protesterande) i smyg" för att undvika allmänhetens misstankar om att konsulatet skulle vara inblandat.

Några hundra personer fick order att omringa servicecentrets medlemmar och uppmanades att börja argumentera, berättar Peng.

- Jag åkte dit i förrgår och även för tre dagar sedan. Vanligtvis parkerar jag bilen långt ifrån platsen eftersom jag måste undvika att bli sedd av (Falun Gong-utövare), säger han.

Under Flushing-attackernas första dagar omringade KKP-supportrarna servicecentrets medlemmar. Foton visar att de protesterande tillgriper våld emot medlemmarna och förolämpar dem verbalt.

Senare spärrade polisen av området med barrikader.

Peng fortsätter:

- De [protesterande] kom över efter att de bråkat med Falun Gong [-utövarna] och jag skakade hand med dem en efter en, och tackade dem.

Oroligheterna i Flushing har även dragit uppmärksamhet till de kinesiska, statsägda medierna som översvämmades med rapporter och filmsekvenser från attacken. Statsägda Xinhua news anklagar Falun Gong-utövare för att ha avbrutit en aktivitet som samlat in pengar till offren från den stora jordbävningen i Sichuanprovinsen den 12 maj.

Bilder och filmupptagningar visar dock inga tecken på att någon donationsaktivitet för jordbävningens offer ägt rum. Däremot ser man hur medlemmar från servicecentret Lämna KKP håller banderoller som efterlyser ett slut på kommuniststyret i Kina.

I intervjuer med kinesisk media förnekar de protesterande att de fått betalt eller organiserats. De påstår upprepade gånger: "vi följde våra hjärtan".

- Jag kom hit för att visa stöd för mina bröder och systrar, för att stödja vårt land (Kina), för jag är inte rädd. Jag är inte rädd för jag är kines, skrek en kinesisk dam till en kamera som riktades mot henne.

Omfattande rapportering om politiskt känsliga ämnen är inte ovanligt i de kinesiska statsägda medierna och Peng medger att han instruerat de kinesiska medierna att rapportera om händelserna i Flushing.

 

Översatt från: http://en.epochtimes.com/news/8-5-24/70954.html

 

Senaste ändring: 16 Jun 2008 kl. 11:18

Tillbaka